reklama.png

Enduro Grozni otvara sezonu SloEndura

Monday, 03 April 2017 17:00 administrator
Print PDF

Utrka koja je proteklih tri godine zatvarala sezonu, ove godine seli na početak i ovog vikenda otvara novu uzbudljivo sezonu SloEnduro kupa, međunarodnog enduro kupa kojeg čine šest utrka u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Austriji. Grožnjan je prva stanica na utrci koja ima svoju posebnu čar zbog samog mjesta, ali i zbog predivnih staza koje nalaze u okolici mjesta. Utrka se sastoji kao i uvijek od pet različitih brzinaca čije se vrijeme mjeri samo na spustu, dok za povrat na start postoji određeno vrijeme u kojem je to potrebno odraditi.

 

web

 

 

Enduro je jedna od najzanimljivijih disciplina današnjica za vozače, ali i za gledatelje koji u velikom broju prate njihove favorite. Stoga nije ni čudno da je broj prijavljenih premašio stotinu vozača, a prijave su još otvorene. Vozači dolaze iz desetak europskih zemalja i u Grožnjanu borave nekoliko dana, što je dobro i za promociju destinacije kao bike destinaciju za adrenalinske discipline. Osim za vrijeme utrke primjećujemo veliki broj vozača koji tijekom cijele zime dolaze na staze Groznog i treniraju tijekom zimskih perioda.

Staze su različitih karakteristika i podloga, lanjska nova staza koja se sa vrha Sv. Juraja spušta do Kostanjice će ove godine nositi i posebnu nagradu, pošto će se bodovati kao "Kenda Stage" čiji pobjednik će dobiti posebnu nagradu sponzora serije Kenda Tyres, svjetskog proizvođača guma.

U subotu su na rasporedu slobodni treninzi i upoznavanje staza te večernji prolog, dok je u nedjelju na rasporedu glavni dio manifestacije od 10 sati ujutro.

Zabava i spektakl su zagarantirani, a pobjednika ćemo saznati nakon zadnjeg stage-a koji kreće sa glavnog trga i nakon kratke vožnje samim mjesto spušta se u dolinu.

Boje kluba braniti će iskusni veteran Alen Jurjević koji je glavni "dizajner staza", mladi junior Karlo Brajković i leteći Sandi Bažon koji ove godine ima cilj ući u prvih 15 na kraju utrke.

 

Video sa lanjskog izdanja možete pogledati OVDJE.

 

Dnevne novosti o utrci možete pogledati na facebook događaju utrke OVDJE, dok pravila utrke i sve detalje o SloEnduru možete pogledati OVDJE

 

GPS Tragovi staza dostupni su na ovom linku OVDJE.

 

 

                       Vid Peršak lanjski pobjednik             Sandi Bažon domaća najjača karika

 

 

 

 

 

 

Last Updated on Friday, 07 April 2017 05:11
mediabanner2.jpg