reklama.png

6. Grožnjan by night

Monday, 15 August 2016 07:20 administrator
Print PDF

          Toplu ljetnu noć najbolje je provesti utrkujući se starim uličicama nekog idiličnog mjestašca, ko je to Grožnjan priča ima sasvim poseban rasplet. Naravno mnogima to nije tipično, ali sudionicima šestog izdanja "Grožnjan by nighta" to je sasvim normalna stvar i zabilježena u kalendaru godinu unaprijed. Jedna od najposebnijih utrka u našem okruženju tako je opet zabilježila jednu savršenu predstavu za gledatelje i slučajne prolaznike koji su se našli u ovom malom istarskom gradiću subotom navečer. Oboružani svjetiljkama su tako krenuli na napad kratke staze koja vijuga uličicama mjesta, prolazi gradskim zidinama te brzim spustom ih kroz makadamski uspon vodi nazad na start vožnjom koja traje sat vremena.
Broj sudionika nije bio velik, ali je kvaliteta vozača opravdala je očekivanja gledatelja, posebno mnogih turista koji su ostali zatečeni činjenicom da utrka starta tek u 23 sata navečer.
            Vozači koji su stigli u Grožnjan mogli su tako uživati u razgledavanju mjesta prije starta utrke i borbe za naslov kralja noćnog Grožnjana, favorit je svakako bio austrijanac Heinz Verbnjak koji se titulom okrunio već tri godine zaredom, ali je ovaj put malo brži od njega bio Tomaž Čefuta koji se tako okitio novom titulom.

            Uživanje i druženje su najbitniji dio utrke koja zato i prihvaćena kod sudionika, međutim natjecateljski duh je prisutan na stazi što na kraju upotpunjuje spektakl utrke.
Ivana Rosa Novak iz KD Sloga 1902 Idrija zaslužuje posebne pohvale kao najmlađi sudionik i jedina predstavnica ženskog spola na utrci, dok su njeni klupski kolege Matevž Mrak i David Svid Novak bili predstavnici kategorije do 14 godina i tako završili na postolju. Daniel Cerovac (KK Jastrebarsko WD 40) pobjednik je kategorije 15-20, dok ukupni pobjednik utrke Tomaž Čefuta (KK Djak) je i pobjednik kategorije 21-30. Uroš Mikelj (Calcit Team) je pobjednik kategorije 31-40 i ukupno drugo plasirani na utrci, a dosadašnji kralj noćnog Grožnjana Heinz Verbnjak (Valamar.com Team) je pobjenik kategorije 41-50. Iskusni Denis Bukovac (BK Novigrad) je pobjenik kategorije over 50.

            Naše boje su na utrci branili Martin Čotar koji je završio 3. u kategoriji 31-40, Milko Zec koji je u istoj kategoriji bio 5. te Alen Jurjević koji je u kategoriji 41-50 zauzeo 5. mjesto.

            Osvježenje nakon utrke su sudionici pronašli u domaćim lubenicama i dinjama koji su uz lagani povjetarac i pogled na čisto nebo mogli uživati do duboko u noći.

            Zahvaljujemo se svima koji su bili s nama, neki su potegnuli daleki put čak samo zbog sudjelovanja na ovoj utrci što nas neizmjerno veseli i nagrađuje naš trud, ali naravno zahvale idu i Općini Grožnjan, TZ-u Grožnjan na potpori, Keindl Sportu na opremi koju nam uvijek ustupi, Pizzerii San Leonardo Buje na odličnoj pašti te Vinariji Sinković na slatkoj nagradi za najbolje.

 

Galeriju slika našeg Mateja - Damijanić Photography možete pogledati OVDJE.

 

Svi rezulati dostupni su OVDJE.

noćna2016

Last Updated on Monday, 15 August 2016 07:31
mediabanner2.jpg