reklama.png

Enduro Cerkno

Sunday, 24 May 2015 06:46 administrator
Print PDF
IMG 2461-1024x615
 
Proteklog vikenda se u Cerknu održalo drugo kolo SloEnduro kupa kao dvodnevna utrka sa ukupno 8 brzinaca, sa oko 120 sudionika iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Engleske, Njemačke i naravno Hrvatske. Kiša koja je nakon nekoliko tjedana ne padanja pala upravo u petak pobrinula se da uvjeti na stazi budu malo otežani, ali ništa prestrašno za ove moderne borce koji su bili pripremljeni na takvu situaciju poučeni lanjskom utrkom. Vozači su subotnji dan proveli na četiri brzinca koji su započeli na skijalištu Cerkna sa pogledom na okolna brda te se brzincem za brzincem spuštali se u sam centar grada, gdje se nakon brzog spusta po stepenicama ulazilo u ciljnu ravninu popraćeni aplauzima i navijanjem publike.
Nakon prvog dana već je bilo nekoliko odustajanja zbog tehničkih problema na biciklima, a svi drugi iako blatni pokazivali su znakove entuzijazma i povećane sreće, te tako se i pojavili na startu nedjeljnih preostalih četiri brzinca.
Sunčano vrijeme koje nas je u nedjelju probudilo pratilo nas je cijeli dan uz povremeno sakrivanje sunca iza par oblaka koji međutim nas nisu strašili. Dio staza koje su se vozile u nedjelju su se ponavljale tako da su bile dobro utabane, a lagani vjetar se pobrinuo da budu suhe, nedjeljni dio utrke se odvijao samo na području skijališta od kuda je mnogobrojna publika krenula na najzanimljivijim dijelovima okolnih staza kako bi uživala u vožnju svojih favorita.
Ukupno pobjedu, kao i onu u kategoriji Elite odnio je Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) sa 4 sekunde prednosti ispred lanjskog pobjednika SloEndura Kristijana Medveščeka, koji su osam brzinaca odvozila za nešto više od 34 minute.
Najbrži Junior bio je Grega Žvan (MBK Sportr.si), dok je kod mastera Robert Kordež (Enduro Black Hole team) bio najbolji u M1, a Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew) kod M2. Kristijan Medvešček je bio najbržio u kategoriji Hoby, a prošlogodišnja pobjednica u kategoriji žena ove godine je potvrdila njen naslov, te je tako Lilla Megyaszai (Cube Csomor) bila brža od njenih suparnica.
Ovog puta je udio hrvata bio malo manji, ali zato ne neprimjetan pošto je Andrej Stroj (BK Opušteno) završio na 3. mjestu u kategoriji Master2 te tako nastavio tradiciju barem jedne medalje koja dolazi u Hrvatsku iz Cerkna, naime na 4. mjestu u kategoriji je završio Alen Jurjević (BBK Grožnjan) koji je osvojio medalju prošle godine upravo na toj stazi. Slaven Boban (BK Opušteno) završio je na 12. mjestu u kategoriji Master1, a mladi Karlo Brajković (BBK Grožnjan) 14. u kategoriji Juniora, koji je inače bio i najmlađi sudionik utrke.
Svog predstavnika imali smo i u najjačoj kategoriji Elite, mladog višestrukog prvaka u cross-countryu Sandija Bažona (BBK Grožnjan) koji se na svojoj prvoj utrci u enduru probio do 15. mjesta u kategoriji, a na 24. u ukupnom poretku što je obećavajući rezultat za buduće izlete u enduro vode.
Organizator se pobrinuo da razina organizacije utrke bude na samom vrhu, te savršeno pripremljenim stazama pruži vozačima dva nezaboravna dana, a prema razgovorima sa strancima koji su bili prisutni jako su zadovoljni ligom Sloendura, pogotovo jer ima pruža mogućnost natjecanja u sportu kojeg vole, a nemaju mogućnost kod kuće.
 
Cjelokupna galerija slika dostupna je ovdje   http://www.sloenduro.com/enduro-cerkno-photogallery/
 
 
 
Alen Sandi Bažon Karlo Brajković
mediabanner2.jpg