reklama.png

AXA Kup - Kanegra i Marići

Wednesday, 30 July 2014 07:59 administrator
Print PDF

Ljeto izmiće kraju a tako i AXA kup koji međutim se u odnosu na ljeto koje sve više smiruje, sve više zahuktava. Rivaliteti su sve oštriji, ali i zabava sve veća. Imali smo sada u kratkom roku

dvije zanimljive utrke u Kanegri i Marićima.

10257627 410808949061875 8706350649280101160 o

2. XC KANEGRA SEA&HILL'S

U kanegri se održala 2. XC utrka Kanegra Sea&Hill's koju organiziramo uz podršku TN Kanegra i Istraturista kako bi unijeli malo adrenalina između goste i promovirali Kanegru. Inače na tom se području održavala utrka europskog kupa, pa uvijek se svi rado toga prisjećaju i u njima se probude lijepa sijećanja. Staza je kružnog oblika, dužine cca 4 km koja nas vodi od mora uz plažu do pinete iznad kampa, te lijepim spustom između dva kamenoloma vraća nazad. Start na samoj rivi privukao je 63 vozača koji su na kraju bili jako zadovoljni stazom.

Ali sada krenimo na najbitniju stvar svih utrka, a to su naravno rezultati, možemo napomenuti da smo na samom startu umali jako veliki broj jakih vozača koji su došli testirati formu prije nacionalnog prvanstav u Crikvenici koji se održavao nakon tjedan dana.

U kategoriji U15 pobijedu je odnio Karlo Brajković (BK Keindl Sport) ispred mladog dvojca iz KBXXS Adrenaline Anthonya Bilića i Stefana Klibe. U jakoj konkurenciji U19 pobijedio je Sandi Bažon (BK Keindl Sport) ispred Mateja Žgalina (BK Dugo Selo) i Marina Zorka (BK Keindl Sport). Paolo Rigo (BGK Tuškanac) odnio je doma pehar za najboljeg u kategoriji U30 ispred jako dobrog Gorana Vidasa iz Labina koji potvrđuje svoju odličnu formu ove godine i Benjamina Brajkovića (BK Poreč). Najjača kategorija utrke, ali i općenito momentalno u mtb-u na ovim našim područjima je ona u kojima se bore veterani do 40 godina, tj. U40. Tako se u ovom slučaju postolje podijelilo između tri nama dobro znana vozača iz tri države, pa je pobijedu odnio Janez Dejak (Energija team) iz Slovenije, koji jako dobro poznaje stazu jer voli na njoj trenirati tokom zime ispred Dalibora Babića (BK Buzet) i velikog ljubitelja istarskih utrka Marcella Soppania (Vulkan) iz Italije.

Jaka borba bila je i u kategoriji U50 gdje je međutim najbrži bio Roberto Vukmir iz Pule ispred Aurelia Rupilla (KBXXS Adrenalina) i prekoučke dobrog Denisa Udovića (BK Grobnik). Aldo Srblin iz BK AXA bio je najbrži u kategoriji 50+. A kod dama imali smo pravu ergelu vozačica koje su se upustile na ovu ipak najtežu utrku AXA Kupa, a najbrža od njih bila je Antonela Ferenčić (BK Meridiana Kamen) ispred Jurešić Ksenije iz Pule i domaće vozačice Tee Aničić (BBK Grožnjan), a Nataša Despinić je završila na 4. mjestu.

10517643 410806555728781 457625218176895995 o

Naši bikeri su jako dobro odradili ispit na domaćoj stazi pa su tako završili na 3. mjestu Tea Aničić u kategoriji Žena, u kategoriji U50 Denis Bukovac na 4. i Relvis Glavić na 5. mjestu, dok u najbrojnijoj našoj kategoriji U40 Medica Klaudijo 4., Igor Šuflaj 5., Jurica Galić 6., Orzan Michele 13., Hrnčić Vjekoslav 14., Ražman Andrej 17., Milko Zec 18. te Đurđrvić Andrej 22., nažalost zbog kvara na bicikli Andrea Bratović je završio na 9. mjestu u kategoriji U30.

Ovdje možete pogledati kako nam je bilo na VIDEO-u i na SLIKAMA

Rezultati KATEGORIJA i UKUPNO.

 

XC MARIĆI

Malo mjesto Marići blizu Kanfanara mjesto je gdje se odvijalo još jedno kolo AXA Kupa i to tijekom lokalne fešte. Staza je bila jako zanimljiva te nas je vodila okolnim poljima sa zanimljivim detaljima prolaza kroz vale i na kraju detalj koji je svih oduševio prolaz kroz garažu, te uz sam centar mjesta i središta fešte. Veliki broj vozača došlo je i na ovo kolo se izguštirati, a imali smo čast i ugostiti kolo MTB KIDS kupa Istre, i to kao predzadnje kolo.

Pobjednici su nam bili redom, Stefano Kliba (KBXXS Adrenalina) u kategoriji U15 ispred Davida Fatorića (BK Poreč) i Ivana Peruška (BK AXA). Ovog puta nismo imali sudionika u kategoriji U19, pošto se većina njih spremalo za državno u Crikvenici, u kategoriji U30 pobjednik je bio Vidas Goran iz Labina ispred Benjamina Brajkovića (BK Poreč) i Ronalda Macana (BK AXA). Kod najžešće kategorije u U40 pobjedu je odnio prošlogodišnji pobjednik AXA Kup-a Igor Šuflaj (BBK Grožnjan) ispred Simona Krizmaćia (KBXXS Adrenalina) koji iza sebe u zadnjih mjesec dana ima jako dobre nastupe na dva ultramaratona u Italiji i Austriji,te trećeplasiranog Klaudija Medicu (BBK Grožnjan). U50 je donio novo ime među pobjednicima a to je domaćin iz BK AXA Siniša Modrušan ispred Denisa Bukovca (BBK Grožnjan) i trećeg Kristijaa Klibe (KBXXS Adrenalina). Ovog puta imali smo nekoliko vozača u najiskusnijoj kategoriji 50+ pa je pobjedu odnio stari poznanik Dario Radmanović (BK MTB Istra Pazin) ispred Joksimović Vlada iz Pule i Senettin Piera iz Italije.

Naravno bez naših dama nije moglo proći pa je Lavižati Marina bila bolja od Jurešić Ksenije i Tee Aničić (BBK Grožnjan).

Ovo je utrka koju naši vozači standardno dobro posjećuju i uvijek uživaju, a često i produže boravak na fešti, ali ovog puta zbog državnog drugog dana trebalo se otići rano u krpe.

Kod U30 Bratović Andrea zauzeo je 4. mjesto, dok je redaljka u U40 bila Igor Šuflaj 1., Klaudijo Medica 3., Milko Zec 7., Michele Orzan 11., Vjekoslav Hrnčić 14. i Manuel Vigini 18., a naši neumorni veterani u U50 završili su na 2. mjestu Bukovac Denis te 6. Relvis Glavić nakon teškog pada. Naše dvije dame u kategoriji završile su 3. Tea Aničić i 5. Jana Benvegnu Leban.

Trebamo pohvaliti i našeg novog člana koji je na dječjoj utrci odnio doma svoju prvu pobjedu, a on je Vid Žufić.

Rezultati KATEGORIJA i UKUPNO.

A OVDJE možete pogledati utrku MTB KIDS kupa Istre, a OVDJE slike sa utrke.

 

Last Updated on Wednesday, 30 July 2014 10:56
mediabanner2.jpg