reklama.png

AXA Kup - Rovinj i Vrsar

Thursday, 29 May 2014 08:57 administrator
Print PDF

 

 

 

Već po tradiciji nakon završetka zimske lige u MTB i početkom sezone kup utrka započinje i novo druženje na ležerniji način pod nazivom AXA Kup, koji je započeo upravo iz inicijative istoimenog kluba, ali ove godine se malo proširio i na utrke koje će organizirati BK Poreč i naš klub. Formula je jednostavna, svi mogu voziti, staze su lagane, tj. bez preteških i opasnih dijelova, imamo nekoliko kategorija i vožnja traje sat vremena, nakon toga slijedi druženje.

Prvo kolo AXA Kupa vozilo se u Rovinju na lijepoj i brzoj stazi u šumici nadomak hotela Eden, inače na tim utrkama nastupamo u velikom broju pa tako je bilo i sada. U kategoriji U30 Andrea Bratović zauzeo je 4. mjesto, dok je u kategoriji U40 Medica Klaudijo bio drugi, Milko Zec 8., Orzan Michele 10., Vigini Manuel 13., a favorit Igor Šuflaj 16. zbog tehničkih problema. Naši masteri na AXA Kupu održavaju kondiciju pa su zauzeli . mjesto Relvis Glavić i 6. mjesto Denis Bukovac u kategoriji U50.

Konačno nam se desilo da imamo i natjecateljicu u kategoriji žena, pa je u tom slučaju Tea Aničić zauzela 4. mjesto u kategoriji.

 

Na drugom kolu AXA Kupa selimo se u Vrsaru i nastupamo na noćnoj utrci kroz mjesto. Veseli nas da nakon Bala i u Vrsaru su prepoznali zanimljivost takvih utrka koju smo mi započeli sa našim Grožnjan by night prije četri godine. Staza u Vrsaru bila je jako zanimljiva sa ppojedinim dijelovima gdje je bila potrebna dodatna pažnja i usponom koji je svaki krug bio sve teži i teži.

Pošto se utrka dešavala navečer sa startom u 21:30 imali smo dosta naših natjecatelja na startu jer tada im bebe već spavaju :)

U kategoriji U30 Bratović Andrea je zauzeo četvrto mjesto, a najveći broj sudionika imali smo u kategoriji U40 gdje smo imali dva postolja, Klaudijo Medica na drugom i Šuflaj Igor na trećem mjestu. Ostali čopor u kategorij završio je na 7. mjestu Milko Zec, Andrej Đurđević, Michele Orzan, Vjekoslav Hrnčić, Andrej Ražman posložili su se od 11. do 15. mjesta. Kod kategorije U50 ovog puta masteri su si zamjenili pozicije pa je Bukovac Denis završio na 3. mjestu ispred Relvisa Glavića koji je bio 4.

 

Nakon dva kola imamo već ukupni poredak:

U30

Bratović Andrea na 1. mjestu (zajedno sa Vošćonom sa istim bodovima)

 

U40

Medica Klaudijo 1. mjesto

Zec Milko 4. mjesto

Šuflaj Igor 5. mjesto

Orzan Michele 7. mjesto

Vigini Manuel 8. mjesto

Đurđević Andrej 18. mjesto

Hrnčić Vjekoslav 20. mjesto

Ražman Andrej 23. mjesto

 

U50

Bikovac Denis 3. mjesto

Glavić Relvis 4. mjesto

 

ŽENE

Aničić Tea 4. mjesto

 

Sljedeće kolo AXA Kupa je u Režancima 7.6.2014. gdje se održava i drugo kolo MTB KIDS Kupa.

 

 

 

mediabanner2.jpg