reklama.png

Malo novosti sa staza

Thursday, 29 May 2014 07:53 administrator
Print PDF

 

 

Samo jer ne pišemo o tome ne znači da nismo aktivni na natjecanjima, ali šta ćete uvijek se malo više fokusiramo na facebook pa zanemarujemo ovu našu stranicu, ali popraviti ćemo se.

Vodice

Uglavnom ajmo krenuti od početka... Sezona u kupu Hrvatske je započela, sa utrkama u Puli, o kojima smo zadnjima pisali. Standardno nakon Pule se kreće put dalmacije gdje se održava XCO Vodice koji je pod UCI okriljem i boduje se ujedno i za Hrvatski Kup. Ove godine imali smo dva predstavnika na toj utrci i to naše neumorne veterane, ali samo po kategoriji jer u duši su pravi mladići. Na zahtijevnoj stazi u Vodicama svoj prvi nastup je napravio Relvis Glavić te završio na 10. mjestu u kategoriji Veterana B, dok je Denis Bukovac završio na 4. mjestu u kategoriji Veterana C.

REZULTATI

 

Rab

Ostali smo na moru pa smo tako sudjelovali na prvom maratonu na otoku Rabu, bila je ludnica :)

OK, šalu na stranu maraton ima potencijala zbog specifičnosti staze i lipote otoka, malo trebaju još proraditi na organizaciji, ali dečki su pokazali želju i volju da uspiju te dovedu biciklistički sport na otok, kao i biciklizam kao rekreativni način upoznavanja otoka. Vrijeme nažalost nije nam bilo na ruku, pa je ujutro prije starta se digla bura i tamni oblaci pratili su nas duž cijele staze. Inače start je bio u Rabu a cilj u Loparu te smo maratonom prošli veliki dio otoka.

Na tom maratonu imali smo tri sudionika koji su se zabavili i završili utrku bez problema, a rezultati su nam bili Relvis Glavić u Veteranima B na 8. mjestu, Denis Bukovac u Veteranima C na 2. mjestu te Manuel Vigini u rekreativcima na 16. mjestu.

REZULTATI

 

Pakrac

Nakon toliko mora došlo je vrijeme da se malo krene i u unutrašnjost Hrvatske, pa su se masteri odlučili krenuti na utrku XC Psunj u Pakracu, koja je bila prebačena za tjedan dana radi velikih poplava koja su se desila u okolini. Prvi put se zeleni dres pojavio na toj stazi ove godine, dečki su javili da je staza zanimljiva sa nekoliko težih detalja, ali sve u granicama voznosti.

U kategoriji Veterana B Relvis Glavić je zauzeo 8. mjesto, dok je Denis Bukovac u kategoriji Veterana C krenuo doma sa medaljom za osvojeno 2. mjesto.

 

Svaka čast Relvisu i Denisu koji su ove sezone odlučili voziti sve utrke kupa, nadamo se da će uživati i da će biti dobar poticaj nama mlađima.

To je što se tiče cross-country-a i maratona za sada očekujući Terra Magicu, a sada i malo vijesti sa enduro staza.

REZULTATI

 

Enduro Cerkno

Od ove sezone malo smo aktivniji na enduro sceni pa smo nastupili u Crknu na drugoj utrci SLOENDURO kupa. Staza koja je bila pripremljena na skijalištu Cerkna bila je otežana kišom koja je pala sa subote na nedjelju, pa je dosta vozača u zadnji čas odustalo od nastupa.

Sve je počelo subotnjim prologom u samom centru Cerkna gdje su naši enduraši Andrea Đurđević, Alen Jurjević i Tomislav Brođanac imali solidna vremena u sredini ljestvice, Nažalost nakon prologa imali smo i prvu žrtvu pa je zbog tehničkih problema koji se nisu mogli riješiti na licu mjesta od nedeljne vožnje odustao Andrea Đurđević.

Tako smo ja i on odlučili nedelju provesti navijajući za naše enduraše, a naravno podržati i druge hrvate koji su došlo do cerkna. Na kraju pet teških spusteva sa ukupno 2000 metara nadmorske visine povratka, doduše nešto pomoću žičare, nakon skoro 5 sati provedenih na okretljivom vremenu koji se miješao između magle, kišice i pokoje zrake sunca bili smo nagrađeni prvom medaljom u povijesti endura u našem klubu. Alen Jurjević je zauzeo treće mjesto u svojoj kategoriji Master 2 iza slovenskog dvojca Štrancar i Goldmajer. Tomislav Brođanac je na kraju u kategoriji elite završio na 36. mjestu.

REZULTATI

 

mediabanner2.jpg