reklama.png

5. XCO Izgubljena ovca

Friday, 24 October 2014 13:58 administrator
Print PDF

ovca2014start

I nakon pet godina traženja još uvijek nismo uspijeli pronaći našu izgubljenu ovcu, ove smo godine u pomoć odlučili pozvati i strane vozače pa smo poziv u pomoć objavili na međunarodnom kalendaru biciklističkih utrka UCI-a. Dobivanjem takvog statuta privukli smo vozače iz različitih država koji su došli po bodove na kraju sezone, tako smo između više od stotinjak sudionika osim vozača iz Hrvatske i Slovenije, imali čast ugostiti vozače iz Austrije, Turske, Ukrajine, Velike Britanije, Engleske i Poljske. Osim da su nam vozači dolazili iz različitih država, imali smo i jako široki spekatr godišta sudionika, pošto tradicionalno na našoj utrci organiziramo i dječju utrku za najmlađe, tako smo imali MTB-ikere od 4 do 65 godina starosti na tri različite staze. Vrijeme je bilo savršeno, pravo ljetno, uz pokoji oblak koji je ublaživao inače jako sunce, na samoj startnoj ravnini, dok je na stazi u šumi bilo idealno područje za vožnju i gledanje.
Najprije su na stazi krenuli najmlađi u kategorijama U13, U14 i U15 koji su vozili stazu dužine oko 2,5 km, te nakon njih su na veliku stazu krenuli Kadeti, Veterani i Rekreativci i to na stazu od cca 4,8 km sa oko 160 metara nadmorske visine po krugu. Staza je koncipirana tako da publika može u nekoliko navrata vidjeti svoje favorite, dali ih čekali u feed-zoni ili ih bodrili sa staze koja je nudila mnoga zanimljiva mjesta za gledatelje. Tako je osim na nekoliko skokova koji su već prošlu godinu plijenili veliku pažnju ovogodišnji centralni dio za gledatelje bila je lokacija oko mosta i kanijona. Naime, na tom mjestu gledatelji su mogli u četri navrata vidjeti prolaze njihovih favorita.
Najjača elite klasa koja je krenula na stazu bila je prepuna dobrih i spremnih vozača za pokoravanja ove staze, te su gledatelji mogli uživati u tehniku spuštanja vozaa koji inače voze i svjetski kup. Imali smo čast da je na našu utrku stigao i Alexander Gehbauer koji je odlučio između utrka u svjetskom kupu u Francuskoj i Norveškoj, skočiti do Grožnjana.
Veliki broj posjetitelja tako je mogao provesti dan na otvorenom te uživati gledajući  majstorije veliki vozača, u svim kategorijama koji su osim vožnje za pobjedu vozili i za publiku, te ih počastili i koji egzibisijskim skokovima.
Posebno nas veseli veliki broj djece koji se natjecao u zadnjoj utrci dana, a to su bili natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11, kojih je iz godine u godinu sve više što je dobar znak za naš sport. Želja nam je da svi ti mališani ponajprije uživaju u MTB-u bez prevelikog pritiska oko medalja, pa smo za njih bili pripremili poklon pakete sa jednakim drvenim medaljama za svih, pošto su svi oni pobijednici.
Nakon utrke moglo se čuti različitih mišljenja o stazi, ali uglavnom sva su bila pozitivna uz naznaku da je staza naporna za vožnju, ali da pruža puno zabave i mjesta za uživanju u MTB-u, naime na spustevima je skoro svaki zavoj potkopan kako bi pružio što bolji prijem.
Osim naše utrke XCO Izgubljena ovca, imali smo čast ugostiti i finalnu utrku MTB KID'S Kupa Istarske Županije koji se ovog ljeta sastojao od 4 utrke i to samo za mlađe naraštaje, upravo radi poticanja bavljenja MTB-om. Rezultat je jako zadovoljavajuć, te nam daje dobre osnove za nastavak tim putem.

 

Svi rezultati su dostupni OVDJE

Galerija slika dostupna je OVDJE

Video prilog možete pogledati OVDJE

mediabanner2.jpg