reklama.png

Kup utrke - Labin, Samobor i Požega, a Senj uz njih

Tuesday, 15 July 2014 07:40 administrator
Print PDF

 

 

Naravno da osim rekreativnih utrka naši vozači aktivni su i na službenim utrkama za Kup Hrvatske, tako smo sudjelovali u zadnje vrijeme na maraton utrci Terra Magica ove godine u Labinu koja se bodovala osim za kup i kao Državno maraton prvenstvo, te na XC utrkama u Samoboru i Požegi. Sve su utrke bile vrhunski organizirane, što je dokaz ozbiljnosti hrvatskih klubova koji se prihvaćaju organizacije utrka, inače obje XC utrke bile su svrstane u UCI kalendar. Ali o njima malo pomalo...

TERRA MAGICA - Labin

Maraton utrka na području labinštine koja se bodovala za kup Hrvatske i državno prvenstvo upoznala nas je još malo više s tim krajolikom koji je jako zahtjevan za mtb, ali isto tako poklanja predivne poglede na riječki zaljev i okolne otoke. Ove godine je malo promjenjen koncept poznate Terre te se maraton vozio samo jedan dan dok su ostala dva dana bili rezervirani za Uphill i Eliminator, koji nažalost nisu privukli previše sudionika. Eliminator međutim je malobrojne sudionike ii gledatelje oduševio svojom formom i stazom koja je bila uz samo more na laganoj padini. Inače cijeli program je bio predviđen na lokalnoj morskoj šetnici, te je uz lijepo vrijeme bila prava bike pozornica.

Imali smo nekoliko vozača koji su se došli boriti sa jakom domaćom i inozemnom konkurencijom, a naš najbolji maratonac Klaudijo Medica ostvario je izvrsni rezultat u kategoriji Master 1 te tako završio na ukupno 5. mjestu, ali najvažnije 2. hrvat te tako postao viceprvak Hrvatske u maratonu u kategoriji ispred Dalibora Babića kojeg je imao cijelo vrijeme na nišanu, ali ga je poštedio pucnja. U toj kategoriji natjecao se i Jurica Galić te završio na 16. mjestu ukupno.

Naši neumorni veterani nisu mogli ne odvoziti i ovu utrku te su tako završili na 9. mjestu ukupno u kategoriji Master 3 i 3. hrvat te tako osvojio brončane medalju u državnom prvenstvu, tko drugi nego Denis Bukovac, dok je u kategoriji Master 2 Relvis Glavić završio na 16. mjestu.

Milko Zec je nastupio u kategoriji rekreativaca i završio na 12. mjestu ukupno.

Svi rezultati Terre Magice dostupni su OVDJE

 

XC SAMOBOR

Na jednoj od najtežoj utrci u kalendaru ove godine imali smo samo jednog sudionika, i to našeg Juricu Galića koji je međutim nastupio i lani, te već nekoliko puta trenirao na toj stazi pa ju je upoznao malo bolje. Pošto nismo nikada odvozili tu stazu otišli smo tjedan dana prije na lagani trening, i vratili se doma sa puno prašine na sebi i biciklama i sa nekoliko kutija flastera manje :)

Medica i Šuflaj su odvozili nekoliko krugova i okusili samoborsko tlo pod kožom te tako odlučili da bez dodatnog treninga na to stazi nema smisla odvoziti, što su na kraju požalili kad su vidjeli rezultate i da je u subotu navečer lagana kiša promjenila stanje te malo izboljšala uvjete na istoj.

Svakako staza je prava UCI C1 staza, teška za tijelo, ali ponajviše za um, dugi uspon te odmah nakon toga dugi spust koji stavlja na kocku zakon gravitacije, ali kao nagrada na kraju je defile kroz sam centar Samobora.

Inače naš Jurica završio je utrku na 7. mjestu, što je moglo biti i bolje, ali je nažalost doživio lagani pad i tako izgubio dva mjesta, a najvažnije je da je kao hrvat završio n 3. mjestu.

Svi rezultati utrke dostupni su OVDJE

XCO VALLIS AUREA - Požega

U srcu Slavonije uputili smo se na dvodnevni izlet, e ne uputili smo se na utrku u Požegi, ali iskoristili i kao izlet. Dojmovi nakon povratka su više nego pozitivni, Požega je prelijepi grad, ljudi srdačni, hrana ajme majko, kako nam je rekao jedan konobar "Pa neću dozvoliti da mi odete iz Slavonije gladni". Ali ok o kulenu drugom prilikom, utrka koja je u UCI kalendaru zaslužuje sve pohvale što se tiče organizacije, a staza je kao bonbon. Zemljana podloga sa konstantnim promjenama smjera i nagiba vodi vas kao kroz video igricu. Nema opasnih dijelova, a i dva dijela koji su bili teži imali su uređen savršeni zaobilani put.

Dobro da smo u Požegu otišli kombijem jer smo za nazad trebali malo više mjesta za pehare... Tako su rezultati bili odlični sa strane svih naših sudionika, te smo tako završili u kategoriji Master 1 na 2. mjestu sa Juricom Galićem i na 4. mjestu sa Igorom Šuflajem. Nisu izostali ni naši borci Denis Bukovac koji je završio na 2. mjestu u kategoriji Master 3 te Relvis Glavić u kategoriji Master 2.

Svi rezultati Vallis Aure su OVDJE

 

 

USPON NA ZAVIŽAN - Senj

Evo i male digresije u odnosu na službene utrke, ali ipak je utrka pa ćemo tu objaviti novost vezanu za klasičnu utrku Uspon na Zavižan koji svake godine privlači veliki broj vozača. Ove je godine zelene boje branio naš veteran Relvis Glavić koji je vremenom 2:35:47 stigao na Zavižan kreući iz Senja na 52. mjesto.

Svi rezultati Zavišana su OVDJE

Bravo Relvis!

 

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 15 July 2014 08:29
mediabanner2.jpg