reklama.png

AXA Kup - Režanci i Šijana

Tuesday, 15 July 2014 06:57 administrator
Print PDF

 

 

 

 

Evo još malo novosti iz AXA kupa u paru, ovog puta spojili smo utrku u Režancima i utrku u Šijanskoj šumi. Obje staaze su nam dobro poznate i jedne od omiljenijih. Jako zanimljive brze staze bez težih dijelova, ali istovremeno nedaju ni trenutak odmora. Vrijeme nas je u obje utrke pratilo i podarilo lijepe sunčane dane kako bi mogli uživati u biciklističkom druženju u organizaciji domaćina BK AXA i Bike Spirita.

REŽANCI

Najprije ćemo malo o utrci u Režancima malom mjestu nadomak Svetvinčenta, na stazi koja nema preveliku visinsku razliku sa samo jednim spustom i usponom, ali kratkim pa ne predstavlja posebne poteškoće. Međutim s druge strane brzi dijelovi vuku te da iz kruga u krug stisneš još malo i pokušaš uhvatiti vozača ispred sebe koji ti je na maloj udaljenosti ili pobjegneš onom iza tebe kojeg isto tako vidiš, uglavnom trkača brza staza za svakog vozača.

Ukupni pobjednik kola bio je Marcelo Soppani (Vulkan team) ispred Mitja Kemperle (ASD Cottur) i našeg Igora Šuflaja koji je završio treći.

Ovo je utrka na kojoj uvijek nastupi veliki broj naših vozača i uvijek ostvare dobre rezultate tako su i ovaj put u kategorijii U30 Andrea Bratović završio na 4. mjestu, a u U40 2. Igor Šuflaj dok je 3. bio Klaudijo Medica, a onda imamo redaljku ostalih 11. Andrej Đurđević, 13. Orzan Michele, 14. Vjekoslav Hrnčić i 16. Andrej Ražman. Vječita borba vodila se i u kategoriji U50, ali je i ovaj put Denis Bukovac (4.) završio ispred Relvisa Glavića (5.) te tako zadao još jedan udarac klupskom kolegi :) , a već i po običaju imali smo vozačiću koja je završila 4. u kategoriji Žene, još jednom čestitke našoj Tei Aničić.

Ovdje su dostupni svi rezultati kola UKUPNO i po KATEGORIJAMA.

Ako nikad niste bili u Režancima na utrci pogledajte kako to izgleda na VIDEU

 

ŠIJANA

Šijanska šuma je pravi dio raja za bicikliste i ljubitelje outdoor života u samom centru Pule, uređeni puteljci i zanimljiva konfiguracija terena nude velike mogućnosti vožnje mtb-a. Ekipa iz Bike-spirita pobrinuli su se da nas još jednom ugoste u čarobnoj šumi, ali ovaj put na malo izmjenjenoj stazi u odnosu na onu koju vozima za zimsku ligu, ali najvažnije po prvi puta suhoj. Nikad nam se još nije desilo da smo odvozili stazu po suhom vremenu i odmah se vidjela razlika, brža staza jako zabavna i sa nekoliko tehničkih detalja bila je pravi recept za lijepu utrku.

Najbrži na stazi bio je Sandi Bažon (BK Keindl sport) ispred našeg Klaudija Medice i Marina Zorka (BK Keindl sport), dok je klupske rezultate započeo sa 6. mjestom u kategoriji U30 Bratović Andrea, a zasladili smo ih u kategoriji U40 1. mjestom Klaudija Medice, 2. Igora Šuflaja, 10. Andreja Đurđevića, 11. Michelea Orzana, 12. Vjekoslava Hrnčića, 13. Milka Zeca i 17. Vigini Manuela.

Borba u kategorriji U50 se nastavlja te Denis Bukovac završava na 5. mjestu ispred Relvisa Glavića na 6. U Šijana imali smo i dvije predstavnice nježnijeg spola te je tako na 4. mjestu završila Tea Aničić, a na 5. Jana Benvegnu Leban.

Ovdje su dostupni svi rezultati kola UKUPNO i po KATEGORIJAMA.

Ako nikad niste bili u Režancima na utrci pogledajte kako to izgleda na VIDEU

 

Slike sa svih utrka i još puno novosti i vijesti o AXA Kupu dostupne su na facebook grupi BICIKLISTIČKI KLUB AXA

 

Last Updated on Tuesday, 15 July 2014 07:32
mediabanner2.jpg