reklama.png

Kamenjak Rocky vikend XCO & XCM

Monday, 07 April 2014 12:03 administrator
Print PDF

Službeno je ovog vikenda započela sezona utrka u kupu hrvatske u maratnu i cross-country i to tradicionalnom utrkom na Premanturi koja se boduje kao C1 UCI utrke. Utrka privlači veliki broj sudionika koji dolaze po UCI bodove, ove godine je XC staza po kojo se ista odvija promjenjena i malo otežana, ali sabijena je  i bila zanimljivija za publiku koja je mogla biti na različite dijelove staze u kratkom roku. Maraton koji se boduje kao kup Hrvatske zanimljiv je po tome što se odvija na području Rt-a Kamenjak i prolazi jednima od najljepših krajolika Istre.

Svakako su obje utrke bile teške i zahtjevne za vozače, a pogotovo za bicikle, ponajviše zbog kamenite konfiguracije staze, ne zove se kamenjak bez razloga :)

Naši vozači nastupili su na obje manifestacije i postigli dobre rezultate, što je dobar predznak za nastavak sezone. Tako je najbolji naš u subotu na XCO-u bio Klaudijo Medica koji je u kategoriji Master1 bio ukupno 4. dok je ist tako bio najbolji hrvat. U istoj kategoriji još su nastupili Igor Šuflaj na 11. mjestu (7. hrvat) i Jurica Galić koji je međutim zbog bušenja odustao u rdugom krugu nakon dobrog početka i praćenja vodeće grupe. Predstavnike imali smo i u drugim master kategorijama i to Relvisa Glavića koji je u svojoj prvoj službenoj sezoni natjecanja zauzeo 10. mjesto (7. hrvat) u kategoriji Master2 i Denis Bukovac u kategoriji Master3 koji je završio 5. (2. Hrvat)

Nedelja je bila rezervirana za maraton, kojemu su svi pristupili sa rezervom zbog subotnje utrke koja je već iscrpila moći. Zajednički start svih kategorija, koje nisu bile međusobno odvojene uzelo je svoj danak i već na samom startu bilo je nekoliko padova nasreću bez težih ozljeda. Naših troje Mastera1 Medica, Šuflaj i Galić nisu završili utrku te su se priključili podužoj listi odustajanja nakon drugog kruga. Šuflaj zbog bušenja zahvaljujući čavlu u gumi koji ju je probilo kao ražnjića, a Medica i Galić zbog umora nisu htjeli nastaviti i riskirati pad bez razloga.

Stariji Masteri nisu se dali i odvozili utrku do kraja te završili oba kruga od 44 km ukupno i to Relvis Glavić na 17. mjestu (12. hrvat) u kategoriji, a Denis Bukovac na 6. mjestu (4. Hrvat).

Imali smo i sviježe kandidate i to u kategoriji rekreativaca koji su vozili jedan ili dva kruga ovisno o želji. Manuel Vigini odvozio je jedan krug i završio na 19. mjestu, dok su se Milko Zec i Michele Orzan odlučili za dužu varijantu i nakon dva odvožena kruga smjestili na 22. i 26. mjesto.

Uglavom proveli smo jedan lijepi vikend u Premanturi, družili se sa dragim ljudima i odnijeli doma nešto bova za kup.

Svi rezultati su dostupni na stranicama Grabar Sporta, a slike na facebook stranici događaja.

 

Na slici Jurica Galić sa novom pilom !

mediabanner2.jpg